Naar de navigatie

Ontslag en aanhouding medewerker werkstraflocatie

Een medewerker van Reclassering Nederland is ontslagen en door de politie aangehouden, omdat (na een melding en daaropvolgend onderzoek) onregelmatigheden in diens functioneren aan het licht zijn gekomen.

Enkele maanden geleden kreeg Reclassering Nederland een melding over een medewerker van een werkstraflocatie in de regio Zuid. De medewerker zou tijdens zijn werk in strijd met de gedragscode van Reclassering Nederland gehandeld hebben.

Onderzoek, schorsing, ontslag en aangifte

Op basis van deze melding heeft de reclassering direct een onderzoek laten uitvoeren door een extern onderzoeksbureau. De medewerker is geschorst tijdens het onderzoek. De uitkomst van het onderzoek is dat er sprake is van ernstige onregelmatigheden in het functioneren van de medewerker. Daarom is besloten om de medewerker ontslag aan te zeggen. Reclassering Nederland heeft ook aangifte tegen de medewerker gedaan, zodat de politie kon onderzoeken of er sprake is van een strafbaar feit.

Recentelijk aangehouden

De medewerker is eerder deze maand aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek. Om dit onderzoek niet te beïnvloeden, doen wij geen nadere mededelingen over de geconstateerde onregelmatigheden.

Meldingen serieus genomen

Reclassering Nederland staat voor betrokken, onbevooroordeelde en betrouwbare medewerkers. Het werk moet zorgvuldig worden uitgevoerd, op een manier die ook achteraf te toetsen is. Wij nemen daarom meldingen over mogelijke integriteitsschendingen zeer serieus.

Deel op