Nieuws
Adobestock 317573300 Corona Virus

Reclassering blijft open

Met de invoering van verscherpte coronamaatregelen voert het kabinet de strijd tegen het coronavirus verder op. Het land gaat tot 19 januari nagenoeg ‘op slot’, met uitzondering van een aantal vitale functies. De reclassering valt hier, net als de andere organisaties binnen de strafrechtketen, ook onder.

De reclassering zet dan ook haar kerntaken voort, zo veilig en gezond mogelijk, zoals we dat de afgelopen tijd ook hebben gedaan. Algemeen directeur Johan Bac: “Ons werk levert een belangrijke bijdrage aan de veiligheid en het rechtsgevoel in ons land. We gaan door met onze taken en letten er daarbij voortdurend op dat het veilig en gezond blijft.” De lockdown heeft geen extra gevolgen voor de taken van de reclassering. We hebben coronamaatregelen getroffen waardoor het werk zoveel mogelijk door kan gaan.

Ook de werkstraf wordt in de huidige vorm voortgezet, met alle maatregelen om cliënten op anderhalve meter afstand te laten werken. Werkgestraften kunnen dus gewoon hun werkstraf komen uitvoeren. Uiteraard gelden daarbij strikte maatregelen, zoals het verplicht dragen van een mondkapje en een gezondheidscheck. “Het is van groot belang om de rechtsstaat te laten blijven functioneren en geen nieuwe achterstanden op te lopen”, aldus Johan Bac. “Met de anderhalvemeterwerkstraf hebben we inmiddels veel ervaring zodat we dit veilig kunnen blijven organiseren. Aandachtspunt zijn de projecten bij externe organisaties. Er zijn locaties die misschien toch tijdelijk moeten sluiten vanwege de aangescherpte maatregelen." 

Geplaatst op 15 december 2020