Nieuws
Foto Vrouwe Justitia 01 Adobestock 117537974

Reclassering Nederland geschokt over moord op advocaat Derk Wiersum

De koelbloedige moord op de Amsterdamse advocaat Derk Wiersum heeft Reclassering Nederland geschokt en geraakt. Wiersum werkte naast zijn advocatenpraktijk voor Dutch&Detained, een stichting die gedetineerden in het buitenland onafhankelijk juridisch advies geeft. Vanuit die rol werkte hij samen met medewerkers van Bureau Buitenland, onderdeel van Reclassering Nederland.

“Ons medeleven gaat uit naar zijn nabestaanden, dierbaren en kantoorgenoten. Dat een advocaat die de rechtsstaat dient op weg naar zijn werk van het leven wordt beroofd, gaat je voorstellingsvermogen te boven maar was gisteren ineens realiteit” zegt algemeen directeur Johan Bac. “Het raakt ons als samenleving en het raakt iedereen die dagelijks naar zijn werk gaat om Nederland veiliger te maken. Dus ook onze reclasseringswerkers.”

Reclassering Nederland gaat de komende tijd extra aandacht besteden aan de veiligheid van medewerkers bij het uitvoeren van de reclasseringstaak. “Er is een nieuwe grens overschreden en deze verharding raakt ons in de kern van ons werk: toezicht houden en werken met verdachten en veroordeelden om herhaling te voorkomen. Daarbij letten we nu nog nadrukkelijker dan tevoren op de veiligheid van onze mensen.”

Geplaatst op 19 september 2019