Nieuws
200 Jr 5

Reclassering Nederland presenteert animatie over 200 jaar geschiedenis

In 1823 begon met de oprichting van ‘Het Genootschap tot Zedelijke Verbetering der Gevangenen’ de ontstaansgeschiedenis van Reclassering Nederland. In jubileumjaar 2023 presenteren we daarom met trots de animatie: Reclassering al 200 jaar dichtbij.

Hoofdpersoon Ab neemt je daarin mee in de ontwikkelingen van de afgelopen twee eeuwen, die uiteindelijk hebben geleid tot het huidige Reclassering Nederland. Zo zie je onder andere hoe de denkbeelden over het werk veranderden, vrijwilligers plaatsmaakten voor professionals, de rol van overheid toenam, wanneer de enkelband en de werkstraf hun intrede deden en nog veel meer.

"Bart Pausma en Peter van den Hoogen van de afdeling Media & Communicatie van Reclassering Nederland waren betrokken bij de totstandkoming van de animatie: “Die hebben we ter ere van ons 200-jarig bestaan laten maken door Cooler Media", vertelt Peter. “In het voortraject moesten we hele scherpe keuzes maken over het script van de video. Want 200 jaar geschiedenis terugbrengen naar een video van een paar minuten is natuurlijk geen kinnesinne.” Bart vult aan: “Toch zijn we daar met de zeer enthousiaste hulp van Cooler Media wat mij betreft heel goed in geslaagd. De doelgroep is een beetje zoals je vroeger wel eens op bordspellen zag: van 8 tot 88. De video is dus ook bijzonder geschikt om te tonen aan de wat oudere basisschoolkinderen en in het voortgezet onderwijs.”

04:18

Reclassering al 200 jaar dichtbij

Geplaatst op 7 juni 2023