Nieuws
Herstel

Slachtofferbewust- en herstelgericht werken bij de reclassering

Met je cliënt praten over het slachtoffer is niet altijd makkelijk, maar wél een essentieel onderdeel van het reclasseringswerk. De Week van Herstel van 21 november t/m 27 november 2022 grijpen de drie reclasseringsorganisaties aan om het slachtofferbewust & herstelgericht werken onder de aandacht te brengen. In deze week vraagt het Europese Forum voor Restorative Justice wereldwijd aandacht voor herstel tussen slachtoffers en daders.

In deze video leggen reclasseringswerkers Janneke en Ginette uit wat de waarde van herstelgericht werken is en hoe het werkt.

De reclassering houdt rekening met slachtoffers en nabestaanden. Ook gaan we na of contact tussen slachtoffers en daders wenselijk en mogelijk is. De reclassering wil daders doen inzien wat de gevolgen zijn van hun daden. Daarom komen de gevolgen van het delict voor slachtoffer(s) of nabestaanden regelmatig aan bod in onze gesprekken met daders. Als daders zich realiseren wat ze hebben aangericht, kan dat de kans op herhaling verkleinen.

03:34

Slachtofferbewust- en herstelgericht werken bij de reclassering

Geplaatst op 24 november 2022