Nieuws
CKF Reclassering Nederland 15 02 2022 9623

Tien jaar Buitenlandbalie: mijlpaal met een magazine

Inmiddels zijn de processen op orde en bestiert Melinda Lewis samen met haar collega’s Leontien Kuijer en Gisella Conrad de Buitenlandbalie van Bureau Buitenland. Samen zijn zij dè vraagbaak voor reclasseringswerkers die vragen hebben over het overdragen van strafmaatregelen binnen de EU. Daar ging wel wat aan vooraf. Het begon allemaal tien jaar geleden.

Vers vanuit de reclasseringspraktijk, startte Melinda toen bij Bureau Buitenland. Haar eerste klus: het opzetten van de Buitenlandbalie. Achter die vrij ambtelijk klinkende naam zat een hele wereld die eigenlijk nog uitgevogeld moest worden. Want nadat de EU landen met de WETS geregeld hadden dat werkstraffen, toezichten en andere reclasseringsmaatregelen aan elkaar over te dragen moesten zijn, moest dat nog wel ‘even’ in de praktijk vormgegeven worden. Aan Melinda de schone taak om de reclasseringskant daarvan te regelen. In eerste instantie in haar eentje. Dat ze daarbij in het diepe werd gegooid is het understatement van de week. Melinda lachend: "Als ik die vacature nu zou zien, zou ik zeggen: mij niet bellen!"

Onlangs ontvingen alle medewerkers van Reclassering Nederland een magazine ter ere van 10 jaar Buitenlandbalie.Daarin vertellen Melinda, Leontien en Gisella en andere (oud) collega’s over het werk en de ontstaansgeschiedenis van de Buitenlandbalie. 

  • Klik op de afbeelding hieronder om het magazine te lezen.

Geplaatst op 21 december 2022