Een bijzondere man op een bijzondere plek. De mini-documentaire Henk Beukers: de hoeder van het reclasseringsarchief, vertelt het verhaal van onze oud collega Henk. Een halve eeuw geleden stond hij als kersvers beleidsmedewerker aan de wieg van het opzetten van het historisch archief van de reclassering in Den Bosch. 

Na zijn pensionering in 2005 ging hij er als vrijwilliger weer mee aan de slag. Ter ere van Henk en het 200-jarig bestaan van de reclassering, zochten wij hem deze zomer op om zijn verhaal op film vast te leggen. We spraken Henk op de bijzondere locatie waar het archief ligt opgeslagen: Het Brabants Historisch Informatie Centrum, dat zich bevindt in de van oorsprong 17e-eeuwse Bossche Citadel.

08:50

Henk Beukers: de hoeder van het reclasseringsarchief

Eerbetoon

Tot onze grote spijt kreeg Henk kort na de opnames gezondheidsproblemen waardoor hij niet meer zal terugkeren als vrijwilliger in het archief. Wij wensen Henk en zijn naasten veel sterkte.

Wij zijn trots op wat hij heeft neergezet in al die jaren en hem daarvoor dankbaar. Deze mini-documentaire is een eerbetoon aan deze aimabele man, die vol zit met prachtige verhalen en zich vol overgave heeft ingezet voor het bewaren en behouden van onze 200-jarige geschiedenis.