Maatregelen coronavirus

Het coronavirus leidt tot veel vragen. Net als veel andere organisaties neemt ook de reclassering maatregelen om het coronavirus te stoppen. Hieronder staat uitgelegd wat dat betekent voor uw contact met de reclassering.

Algemeen

De reclassering informeert voor een afspraak altijd naar uw gezondheidstoestand.

  • Blijf thuis bij klachten zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Houd er rekening mee dat de reclassering altijd kan controleren of u echt ziek bent.
  • Was regelmatig uw handen, schud geen handen, en houd afstand.

Uitvoering werkstraffen 

Alle werkstrafprojecten voldoen aan werken volgens de corona maatregelen. Wanneer u binnenwerkzaamheden verricht, kan het zijn dat u daar een mondkapje moet dragen. Tijdens het vervoer van en en naar de werkstraflocaties met een bus van een groepsproject van Reclassering Nederland draagt u verplicht een mondkapje. 

Toezicht- of adviesgesprek

  • Uw reclasseringswerker informeert voor een afspraak altijd naar uw gezondheidstoestand.
  • Gesprekken gaan zoveel mogelijk door. Dat zal mogelijk ook per telefoon of via beeldbellen zijn.
  • Blijf thuis bij klachten zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Houd er rekening mee dat de reclassering altijd kan controleren of u echt ziek bent.

Elektronische controle

Draagt u een enkelband dan kan het zijn dat bij storing of controle de reclasseringswerker of medewerker DV&O vooraf contact opneemt om te controleren of u ziek bent. Daarnaast kan het zijn dat u verzocht wordt naar een specifieke locatie te komen om de storing te verhelpen.

Vragen?

Als u hierover vragen heeft, neem dan contact op met uw reclasseringswerker of medewerker werkstraf. Zij beschikken over actuele informatie over de maatregelen rond het coronavirus. Zij weten hoe te handelen.