Buitenlandbalie

De Buitenlandbalie van Bureau Buitenland verricht uitvoerende, coördinerende en adviserende werkzaamheden voor de overdracht van strafvonnissen binnen Europa en het Koninkrijk. De Buitenlandbalie heeft een belangrijke plaats in het justitiële werkproces rond Europese overdrachten en overdrachten met Caribisch Nederland. Zonder de adviezen, rapporten en expertise van de Buitenlandbalie kunnen overdrachten niet zorgvuldig worden uitgevoerd.

Europa

Binnen de EU zijn afspraken gemaakt over het overdragen van rechterlijke beslissingen. Doel hiervan is het bevorderen van de resocialisatie van EU-burgers en van rechtsgelijkheid tussen de lidstaten. Naast de mogelijkheid om een gevangenisstraf over te dragen is het ook mogelijk om andere beslissingen van de rechter over te dragen zoals werkstraffen en toezichten. Dat kan dankzij:

Caribisch Nederland

De Buitenlandbalie van Bureau Buitenland regelt en ondersteunt de overdrachten van toezichten en werkstraffen van en naar Caribisch Nederland: Bonaire, Saba, Sint Eustatius en van en naar de Caribische landen van het Koninkrijk: Curaçao, Aruba, Sint-Maarten. Met de betrokken reclasseringsorganisaties zijn afspraken gemaakt over de overdrachten van werkstraffen en toezichten.

Samenwerking

De Buitenlandbalie werkt nauw samen met de autoriteiten die in Nederland verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van de overdrachten. Dit zijn:

Contact

De Buitenlandbalie is bereikbaar via:

Tel: 088-8041090 E-mail: buitenlandbalie@reclassering.nl  

Meer informatie

Lees meer in het informatieblad, 'Wat moet u doen als u uw straf in Nederland wil ondergaan?'