De vijf meest bijzondere social media momenten 2020

Met het delen van onze verhalen krijgen we een steeds groter bereik met onze social media kanalen. De volgersgroep van LinkedIn steeg dit jaar gestaag verder en met het starten van een Instagram-account wisten we een nieuwe doelgroep aan te boren. Twitter blijkt effectief te zijn voor het delen van onze standpunten. Andere media en experts buiten onze organisatie nemen standpunten over en vergroten daarmee het draagvlak voor onze organisatie. Op YouTube komt een steeds grotere verzameling vlogs en video’s die ons werk laten zien in beeld en geluid.

LinkedIn verhaal: Beter werken dan zitten

Mensen die hun boete niet betalen, moeten niet de cel in maar een werkstraf krijgen. Met die boodschap stond Johan Bac afgelopen jaar in de Volkskrant, waarin hij pleit voor een werkstraf als vervanging voor korte celstraffen. Hij krijgt bijval van enkele politieke partijen en de wetenschap. “Een celstraf leidt vaak tot wat we noemen detentieschade: iemand verliest zijn huis of zijn baan, en een gevangenisstraf heeft consequenties op sociaal vlak. Een werkstraf is goedkoper, heeft minder negatieve gevolgen en leidt tot minder recidive.”

Lees hier het verhaal op LinkedIn

Tweet Harco Bergman

Door de coronacrisis kwam de werkstraf enige weken stil te liggen en ook daarna konden we minder mensen plaatsen vanwege de anderhalvemetermaatregel. We zijn dus op zoek naar nieuwe en grote projecten om zo toch zoveel mogelijk mensen hun werkstraf te kunnen laten doen. Staatsbosbeheer is zo’n groot project waar jaarlijks vele werkgestraften aan de slag kunnen. Boswachter Harco Bergman werkt al bijna 25 jaar met werkgestraften van de reclassering en pleit voor uitbreiding naar meer Staatsbosbeheer locaties. “Ik heb nog nooit een incident meegemaakt. Bij mij werken ze zich zonder klagen in het zweet.”

Lees hier de tweet.

Tweet taakstrafverbod

In november van 2020 werd, door geweld tegen hulpverleners en politie, de roep om uitbreiding van het taakstrafverbod weer courant. Wij zijn geen voorstander van dit taakstrafverbod, omdat het aan rechters is om de strafmaat te bepalen en niet aan de politiek. In meerdere tweets hebben we onze mening duidelijk gemaakt.

Lees hier de tweet.

Instagrampost Linda en Jim

Soms maakt een cliënt zoveel indruk op je, dat je hem nooit meer vergeet. Of dat je zelfs contact houdt ook nadat het toezicht is geëindigd. Zo ging dat ook bij toezichthouder Linda, die na jaren nog altijd af en toe afspreekt met haar oud-cliënt Jim. “Hij zei altijd dat hij het ver zou schoppen, en ik ben trots als ik zie dat hij dat ook waargemaakt heeft.”

Bekijk de post op Instagram 

Reclasseren in de drillrapscene

‪De drillrapscene is door het geweld eromheen steeds vaker in de media. Toezichthouder Mark Spekman probeert te levelen met deze rappers en op een positieve manier hun leven te beïnvloeden. Bijvoorbeeld door ze juist te bewegen naar commerciële muziek. Mark: ‘Ik denk in kleine stapjes, maar als ik groot mag denken en aangeven wat ik hoop? Dan is dat dat ik ooit een nummer van hen langs hoor komen op 3FM.’

Klik hier voor het verhaal op LinkedIn.

Youtubekanaal ReclasseringNL: Adviseur Nadine

Het advieswerk van de reclassering wordt vaak onderbelicht in de media. Het laat zich ook moeilijker vastleggen in verhalen of op beeld. Nadine laat met deze YouTubevideo zien dat het wel kan. Ook op haar Instagram-account weet zij onze adviestaak heel goed en interessant uit te leggen aan het gewone publiek.

03:04

Een dag uit het leven van een adviseur