In de media 2019

De media weten ons goed te vinden, wat ons de mogelijkheid geeft onze standpunten duidelijk te maken en ons verhaal uit te dragen. We lichten een paar bijzondere media-optredens van afgelopen jaar uit.

Verhard

Reclassering Nederland heeft in 2019 een speciaal regime ingevoerd voor extreem verharde delinquenten die een hoog risico vormen voor de eigen medewerkers en het publiek. Met zwaarder toezicht, veiligheidsmaatregelen en in samenwerking met politie en justitie wil de reclassering de risico’s beter beheersbaar maken. Johan Bac en een toezichthouder vertelden erover in de media 

Foto: Rob Voss

Foto: Rob Voss

Werkstraf?

Hoe ziet een werkstraf er in de praktijk uit? Dat vroeg journalist Ronald Kamps van de Stentor zich af. Hij liep in de zomer van 2019 mee met aantal werkstrafprojecten in de regio Oost.

Gevangen in het buitenland

Het bijzondere werk van onze vrijwilligers in het buitenland die daar Nederlandse gevangen bezoeken stond centraal in een artikel in het Algemeen Dagblad.

Column

Meer waardering voor de werkstraf, hiervoor pleit Johan Bac in zijn column in het Nederlands Dagblad

Extreem

In de Volkskrant een interview met onze collega “Yolanda’. Zij werkt met extreem geharde criminelen. Wat merkt zij van de verharding van de criminaliteit? En wat vraagt dat van je als professional?