Reclassering in beeld

Hoe werken de drie reclasseringsorganisaties aan het veiliger maken van de samenleving? Wie zijn onze cliënten, wat doen wij en hoe vaak? Lees en bekijk het hier aan de hand van de verhalen van Willem en Jessica en een infographic met feiten en cijfers over 2018.

Reclassering in beeld is een productie van de drie reclasseringsorganisaties (3RO): Reclassering Nederland (RN), de Stichting Verslavingsreclassering GGZ (SVG) en het Leger des Heils Jeugdbescherming & Reclassering.

Overval, het verhaal van Willem

De reclassering kan van het begin tot het einde van het strafproces betrokken zijn. Van het moment dat iemand net is gearresteerd en op het politiebureau zit, tot en met het toezicht na een gevangenisstraf. Bekijk voor een korte impressie het filmpje van Willem, die een overval pleegt op een oude man.

00:53

Wat doet de reclassering met een overvaller?

Winkeldiefstal, het verhaal van Jessica

Een impulsieve winkeldiefstal leidt tot een arrestatie. Hoe werken reclassering, politie en openbaar ministerie samen om dit zo snel mogelijk af te handelen? Bekijk hieronder het filmpje over Jessica.

Wil je uitgebreidere informatie? Lees dan hier het verhaal van Jessica.

00:51

Winkeldiefstal, wat doet de reclassering ermee?

Cijfers

In onderstaande infographic vind je meer informatie over aantallen producten en kenmerken van cliënten van de reclassering.