Reclassering in beeld

Hoe werken de drie reclasseringsorganisaties aan het veiliger maken van de samenleving? Wie zijn onze cliënten, wat doen wij en hoe vaak? Lees en bekijk het hier aan de hand van de verhalen van Willem en Jessica.

Reclassering in beeld is een productie van de drie reclasseringsorganisaties (3RO): Reclassering Nederland (RN), de Stichting Verslavingsreclassering GGZ (SVG) en het Leger des Heils Reclassering.

Overval, het verhaal van Willem

De reclassering kan van het begin tot het einde van het strafproces betrokken zijn. Van het moment dat iemand net is gearresteerd en op het politiebureau zit, tot en met het toezicht na een gevangenisstraf. Bekijk voor een korte impressie het filmpje van Willem, die bij de reclassering terecht komt na het plegen een overval op een oudere man.

00:55

Reclassering in beeld: Willem pleegt een overval

Meer informatie over Willem?
Lees hier meer over hoe het Willem vergaat. Met toelichtende algemene cijfers en een meer gedetailleerde uitleg over het strafrechtelijke traject van Willem. Met daarbij per fase een toelichting welke rol de reclassering daarin heeft.

Winkeldiefstal, het verhaal van Jessica

Een impulsieve winkeldiefstal leidt tot een arrestatie. Hoe werken reclassering, politie en openbaar ministerie samen om dit zo snel mogelijk af te handelen? Bekijk hieronder het filmpje over Jessica.

00:53

Reclassering in beeld: Jessica pleegt een winkeldiefstal

Meer informatie over Jessica?
Lees hier meer over hoe Jessica's zaak wordt afgehandeld. Met toelichtende algemene cijfers en een meer gedetailleerde uitleg.